Åbne parforhold vol. 2 – Det begynder med en tanke

Af: Line Soot (https://www.linesoot.dk/)

”Jeg kunne godt tænke mig en større seksuel frihed i mit forhold, end jeg oplever lige nu”. Sådan kunne den første tanke være. ”Der er en side af min seksualitet, der aldrig har set dagens lys i mit forhold, det vil jeg gerne ændre på”. Sådan kunne den første tanke også være. Eller den kunne være: ”Jeg synes, vores sexliv er noget kedeligt, det kunne være sjovt at besøge en swinger-klub sammen med min partner”.

Der er mange veje ind, så at sige. Men det starter altid med en tanke. Det svære er ikke at få tanken, det svære er at få sat ord på og få talt om det med ens partner.

Det begynder med en tanke og fortsætter med en samtale.

Måske er I ikke vant til at tale om, hvad I godt kan lide seksuelt. I så fald vil jeg anbefale, at I starter med at ændre på dét først, dvs. langsomt introducerer flere ord på jeres nuværende seksualitet. Både mens I har sex, men også når I bare taler sammen.

Det er altid oplagt at starte med sig selv. Hvis du begynder at sige mere om, hvad du godt kan lide din partner gør, når I har sex, eller sætte flere ord på, hvad du synes kunne være lækkert at gøre selv, så vil din partner formentlig også langsomt begynde at gøre det samme. Denne proces kan tage tid men er en vigtig forudsætning for på et tidspunkt at kunne indlede samtalen om at ændre på rammerne for jeres seksuelle relation. 

Jo friere jeres kommunikation er om jeres nuværende sexliv, des mindre kompliceret vil det være at starte en kommunikation om dine ønsker til jeres fremadrettede sexliv.

Selvom I allerede har en god og fri kommunikation om jeres seksualitet og hvad I godt kan lide hver især, kan der alligevel være andre startvanskeligheder i forhold til at tage hul på samtalen om et åbent parforhold.

En almindelig bekymring kan være, at du er bange for, om din partner vil tro, du ikke længere synes, at jeres forhold er godt nok. Eller du frygter måske for, om gamle jalousi-sår vil springe op mellem jer. Det kan også være, du frygter, at din partner bliver ked af det. Alle disse scenarier er mulige og faktum er, at du ikke ved, hvordan det vil blive taget imod på forhånd, selvom du tror, du kender din partner ud og ind.

Det er vigtigt at huske, at din partner måske aldrig har tænkt tanken før og måske bliver ”taget lidt på sengen”, mens du har haft mulighed for at tænke tingene igennem på forhånd. Din partner skal derfor formentlig have tid til at bearbejde dine nye ideer, og her er det vigtigt, at du er tålmodig og ikke presser for hårdt på. Husk igen at du selv har haft lang tid til at tænke over tingene, når samtalen finder sted.

Når du indleder samtalen, er det vigtigt at sørge for, at betingelserne er så gode som muligt for, at din partner kan rumme dine nye tanker og forhåbentlig acceptere, at I taler videre om dem sammen.

Hvad er så ”gode betingelser” for samtalen?

Det er for eksempel, at I begge er udhvilede, har god tid og at I er uforstyrrede, sådan at der ikke er uforudsete afbrydelser eller stressorer, mens I taler med hinanden.

Gode betingelser er også, at I ikke er fulde, når I tager samtalen første gang. Alkohol giver ganske vist mere mod men ændrer også på vores reaktioner i retning af, at vi kan være mere følelsesmæssigt ustabile og let kan komme til at lade følelserne løbe af med os. Det er en dårlig ide, når man skal tale om et følsomt emne.

Når du er kommet hertil, er du klar til samtalen med din partner. Nu starter rejsen.

Hvis du gerne vil vende dine tanker om et åbent parforhold, FØR du tager samtalen med din partner, kan du evt tage en eller et par samtaler med mig. Du kan læse mere om mig her.

Læs evt også: Åbne parforhold vol.1.

 

 

 

Forrige
Forrige

Erotisk lyst-ubalance vol.1

Næste
Næste

Sexlyst og overgangsalder- feat. Lotte Hvas